Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto, vyválíme a vykrojíme kolečka (asi 9 cm), které naplníme připravenou náplní. Okraje zvlhčíme vodou a přehneme napůl. Okraje stiskneme vidličkou, nebo použijeme formičku na pirožky. Vaříme v osolené vodě 5 - 6 minut.
Náplň: Sušené houby si namočíme přes noc do vody. Kyselé zelí a houby překrájíme na drobnější kousky. Do hrnce dáme kyselé zelí, houby i s vodou. Přidáme kmín, masox, podle potřeby sůl, koření a vaříme 40 minut. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji k zelí.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...